שילת שרותי רכש בע"מ נ' מיי בייבי בע"מ - פסקדין
|
ת"ת בית משפט השלום עכו |
55354-10-13
18.12.2013 |
|
בפני : דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מיי בייבי בע"מ |
: שילת שרותי רכש בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
לפניי התנגדות לביצוע תובענה בסכום קצוב, בקשה להארכת מועד להגשתה, ותגובת המשיבה לשתי בקשות אלו.
עסקינן בתביעה על סכום קצוב בסך 14,681 ₪, שהגישה המשיבה נגד המבקשת ביום 12.8.13, וזאת בגין סחורה שסיפקה המשיבה למבקשת, לטענתה, ואשר התמורה בעטייה לא שולמה.
אזהרת ההוצאה לפועל הומצאה למבקשת ביום 17.9.13. המבקשת הגישה את ההתנגדות ביום 24.10.13, ועתרה להארכת המועד – מטעמי זהירות בלבד. לטענתה, קיבלה את האזהרה במהלך פגרת הסוכות, והדבר גרם לעיכוב בהגשת ההתנגדות. לטענת המשיבה, אין בכך טעם מיוחד, המצדיק הארכת המועד.
לאחר שבחנתי את העובדות העולות מהתיק, אני קובעת כי ההתנגדות הוגשה במועד, ולמעשה – הבקשה להארכת מועד הוגשה שלא לצורך. ביום 18.9.13 החלה פגרת הסוכות, וזו הסתיימה ביום 28.9.13. ימי פגרת ביהמ"ש אינם באים במניין הימים להגשת התנגדות לביצוע תובענה. לפיכך, המועד האחרון להגשת ההתנגדות חל ביום 27.10.13. ההתנגדות הוגשה בפועל – שלושה ימים קודם לכן.
מכאן לטענות ההגנה עצמן. לטענת המבקשת, היא נתבעת לשלם עבור סחורה שהוחזרה למשיבה, בהסכמה, ומתוך התחייבות המשיבה לזכות את המבקשת. לטענת המבקשת, סכום התביעה מבוססת על כרטסת של המשיבה ועל מסמכים שנערכו על ידה, ואילו המבקשת חולקת על חישובים אלו.
לטענת המשיבה, טרם הגשת התובענה הודיעה למבקשת, כי היא מוכנה לזכות אותה בגין סחורה שהוחזרה, ולהעמיד את התביעה על כ-11,000 ₪, במקום כ-14,000 ₪ (וזאת מבלי להודות בטענות, ובלבד שהתשלום יבוצע תוך 14 יום). לטענת המשיבה, כל הגנתה כל המבקשת נשענת על כרעי תרנגולת.
מאחר ואין ספק, כי סכום התביעה מבוסס על הכרטסת של המשיבה, ולא על מסמכים שאושרו בידי המבקשת, הרי שזכותה של המבקשת להתגונן בביהמ"ש, בטענה כי כרטסת זו אינה משקפת את החוב האמיתי, ובכלל זה – כי היא זכאית לזיכויים בגין סחורה שהוחזרה. לפיכך, אני רואה לנכון ליתן למבקשת רשות להתגונן מפני התביעה.
ההתנגדות מתקבלת. הליכי הוצל"פ מעוכבים.
התצהיר ישמש כתב הגנה.
נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.
התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו. אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.
עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ט"ו טבת תשע"ד, 18 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|